Varna24.bg.  Той трябва да облекчи трафика и овладее задръстванията, както

...
Varna24.bg.  Той трябва да облекчи трафика и овладее задръстванията, както
Коментари Харесай

Напредва строителството на пробива по бул. Сливница“, ето как изглежда от птичи поглед

Varna24.bg .  

Той би трябвало да облекчи трафика и овладее тапите, както и да обезпечи бърз достъп до Автомагистрала " Хемус “. Новото трасе стартира от бул. " Ян Хунияди " под парк-музей " Владислав Варненчик “ и ще стигне до ул. " Атанас Москов ". 

Кадри от птичи взор, оповестени в групата " Мащабни градежи и поправки Варна “ разкриват по какъв начин тече осъществяването на плана.

Общата дължина на новия сектор от булеварда е 536 м. Бул. " Сливница " е ситуиран радиално и свързва най-източната част с най-западната точка на града. 

Към момента бул. " Сливница " не е построен, само в съответния сектор. 

Това постанова придвижването да се реализира по други основни улици, като заобиколен маршрут, и в натоварване на прилежащи кръстовища, по изчерпана от потенциал улица - " Цар Освободител " в регионите " Младост " и " Вл. Варненчик ". 

По бул. " Сливница " приблизителната пропускателна дарба за една пътна лента на придвижване е към 700 единици/час, за две ленти това са 1400 единици и всичко това, заради неналичието на директната връзка, се затруднява и отлива през една лента на бул. " Цар Освободител ". 

Изграждането на сектора ще ликвидира този проблем и ще обезпечи прекосяването на автомобилния поток без " задръжки ". 

Пресичанията на новият сектор с напречните районни артерии ще се реализира със светофарни кръстовища, съществуващото на бул. " Ян Хунияди " и нова светофарна уредба на бул. " Ат. Москов ". 

Предвижда се в новият сектор, за повишение сигурността на придвижване, артерията да се построи с две платна, всяко с по две ленти, както и с разграничителна линия.

В огромна част съществуващия бул. е без линия, което в годините е потвърдило неподходящото въздействие и основава риск за пътнотранспортни катастрофи за движещите се. 

Новият сектор граничи с Парк-музей " Вл. Варненчик ", емблематичен за нашия град. В тази връзка с плана и реализацията му ще се обезпечат пешеходните трасета и опциите за досегаемост до тази историческа забележителност. 

Ще се построява нов плочест улук с два отвора при прекосяването на артерията над " Балъм дере ", действителен подобен няма. По трасето на булеварда ще се изградят също и: ново улично осветяване - модерно с LED осветители, велоалейна мрежа, пешеходни трасета.

Зоната като устройствено обмисляне, в която се построява сектора от бул. " Сливница ", е Паркова зона за публично обслужване, в която се устройват търговски комплекси, атракционни обекти и други За региона има влезнал в действие Подробен организационен проект, като главната артерия, извеждаща/довеждаща придвижването е точно бул. " Сливница ". В тази връзка инвестицията в възстановяване инфраструктурата на региона ще укаже извънредно удобно въздействие върху бизнеса и търговията в града.

В следваш стадий с построяването на рампа за връзка на бул. " Ат.Москов " с Автомагистрала " Черно море ", като естествено продължение на пробива на бул. " Сливница ", ще бъде основана директна връзка и повтаряне на настоящия единствен маршрут за пряк излаз от града.

Според плана, който беше показан на уеб страницата на Община Варна, общият брой на парцелите, които са отчуждени в хода на осъществяването на плана е 12 бр. - до 12 500 кв.м. земя, а разноските за придобиването на земята са в размер до 3 000 000 лева. 

Стойността на плана е 7 746 000 лева От тях държавно финансиране в размер на 4 500 000 лева Финансирането от Община Варна (съфинансиране) в размер до 3 246 000 лева, вложени в планиране и създаване на светофари; авторски надзор; строителен надзор; разноски за отчуждителни процедури за придобиване на земя и здания по плана.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР